Mindset - traject voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs (L2-L6) - Hasselt

woensdag, 10 januari, 2018 - 09:30 tot woensdag, 28 februari, 2018 - 12:00
Hasselt

Een valkuil die bij hoogbegaafde kinderen vaak voorkomt, is de angst om fouten te maken. Deze angst zorgt ervoor dat het kind gehinderd wordt in het benutten van zijn potentieel. Het kind probeert fouten maken te vermijden en het leert daardoor niet om zijn comfortzone te verlaten. Daarnaast leggen hoogbegaafde kinderen zichzelf vaak hoge standaarden op waardoor ze een foutloos parcours willen afleggen. Dit belemmert hen opnieuw in het benutten van hun potentieel en brengt hen in een fixed mindset.

Het Mindset-traject helpt kinderen deze fixed mindset om te zetten in een op groei gerichte (growth) mindset. Kinderen die een op groei gerichte mindset hanteren, leren omgaan met het maken van fouten en kunnen op een gerichte manier de valkuilen van hoogbegaafdheid vermijden. Ze vinden het een uitdaging hun comfortzone te verlaten en genieten ervan om hun eigen grenzen te verleggen.

In een kleine groep samen met ontwikkelingsgelijken wordt inzicht gegeven in het verschil tussen fixed en growth mindset. Er worden oefeningen en tips aangereikt om er thuis en op school mee aan de slag te gaan. Op die manier leert het kind om het risico om een fout te maken niet uit de weg te gaan, durft het meer te proberen en komt het makkelijker tot leren.

Doelgroep: leerlingen van het tweede tot het zesde leerjaar

Begeleiding: Joni Gyselinck, klinisch psychologe gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Locatie: CC Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt

Data: telkens op woensdag van 09.30 u. tot 12 u.: 10/01, 17/01, 24/01, 31/01, 21/02 en 28/02/2018. Op woensdag 28/02/2018 is er een groepssessie voor alle ouders van 13 u. tot 15 u. waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. De kinderen kunnen tijdens deze sessie blijven en worden opgevangen in een ander zaaltje. 

Prijs traject: € 375 (inclusief de sessie voor de ouders)

Je inschrijving wordt definitief na online inschrijving via onderstaande knop en storting op rekening nummer BE87 0016 6994 2094, BIC Swift code GEBABEBB van EXENTRA VZW - Grote Steenweg 40 - 2600 Berchem met vermelding: deelnemer + Mindset Hasselt 10/01/2018. Na betaling ontvang je een voldane factuur.

Als je interesse hebt voor een aanbod van Exentra, maar niet meer kan inschrijven omdat een activiteit volgeboekt is, vragen wij je vriendelijk een bericht te sturen naar info@exentra.be Je komt dan onmiddellijk op een wachtlijst terecht. Als er plaatsen vrijkomen, nemen we contact met je op.

Annuleringsvoorwaarden:

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding.

Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend.

Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen.

We behouden het recht om je kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.

Dit evenement is volzet. Er kan niet meer ingeschreven worden.