Vakantieworkshop: Sociaal-emotioneel welbevinden light (L4-L6) - Antwerpen

woensdag, 4 juli, 2018 - 10:00 tot vrijdag, 6 juli, 2018 - 16:00
Berchem

Hoogbegaafde kinderen bezitten heel wat talenten die tot ontplooiing moeten worden gebracht. Om talent optimaal te kunnen ontwikkelen moet een kind zich als een vis in het water voelen om voluit voor passie en interesse te kunnen gaan. Omdat de omgeving (gezin, school, buitenschool) niet altijd voldoende afgestemd is op de noden van deze kinderen, lopen ze het risico een deuk te krijgen in hun sociaal-emotioneel welbevinden. Er zijn dus tools nodig om tot een vlotte communicatie en samenwerking met de omgeving te komen, ook al op jonge leeftijd. Door deze vaardigheden krijgt talent pas echt de kans om te groeien!

Zo zijn er vele hoogbegaafde kinderen die zich sociaal wenselijk gedragen, die zich anders voordoen thuis als op school, die moeilijk over hun emoties kunnen praten of een laag zelfbeeld ontwikkelen. Daarnaast voelen ze zich vaak anders wat tot identiteitsverwarring kan zorgen en worden sociale uitdagingen vaak als moeilijk ervaren (samenwerken, aansluiting vinden bij klasgenootjes ...).

Tijdens dit traject proberen we kinderen inzicht te geven in hun sociaal-emotioneel functioneren. Zo filosoferen ze onder meer over talentontwikkeling en gevoelens, leren ze een realistisch zelfbeeld te ontwikkelen en kan hun zelfvertrouwen een boost krijgen. Naast individuele opdrachten, gaan ze geregeld in groep aan de slag om samenwerkingsvaardigheden bij te schaven en contact met ontwikkelingsgelijken te stimuleren.

Doelgroep: leerlingen van het vierde tot het zesde leerjaar

Begeleiding: Laura Schiltz, klinisch psychologe gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Locatie: Mindlab Exentra, Grote Steenweg 34, 2600 Berchem

Wanneer: 4, 5 en 6 juli van 10 u. tot 16 u. Op 6 juli van 16 u. tot 17 u. is er een groepsevaluatie voor ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. De kinderen kunnen tijdens dit uur blijven en worden opgevangen in een ander lokaal. 

Prijs traject: € 375

Je inschrijving wordt definitief na online inschrijving via onderstaande knop en storting van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE87 0016 6994 2094, BIC Swift code GEBABEBB van EXENTRA VZW - Grote Steenweg 40 - 2600 Berchem met vermelding: naam kind + sociaal-emotioneel 04/07/18. Na betaling ontvang je een voldane factuur.

Annuleringsvoorwaarden:

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding.

Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling.